שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/02/2003 | 16:31 | מאת: הניה

אני אישה כבת 55, בריאה ולא סובלת ממחלות. פעמיים בשבוע אני מבצעת פעילות ספורט בחוג ובנוסף לזה כל יום הנני מבצעת הליכה של שעה. זה כבר שנה שברכיי כואבות ובחצי שנה האחרונה הבעיה החמירה ואף להתכופף אני מתקשה ביותר. עברתי סידרת צילומים ונאמר לי שאני סובלת משחיקת סחוס בברכיים. במקביל לכאבי הברכיים, אני סובלת מכאבים בשתי הכתפיים במיוחד בלילות. הרופא קבע שיש לי דלקת בגיד והמליץ בפני בשימוש בכדורים מסוג וואיוקס לטיפול בשתי הבעיות. הכדורים לא הואילו כלל. האם יש דרך אלטרנטיבה טיפולית ? האם מיפוי עצמות יכל לקבוע אחרת מהדיאגנוזה שהרופא קבע? אשמח לקבל כל מידע ואף להגיע אליך לטיפול בבעייתי, אם מתאפשר הדבר כמובן. תודה מראש, הניה

28/02/2003 | 17:30 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

הניה שלום ותודה על שאלתך. הרושם הינו שאת סובלת מדלקת פרקים ניוונית (אוסטאוארטריטיס) והכתובת הרפואית לכך הינה ראומטולוג. ישנן דרכים אלטרנטיביות לטיפול כגון תכשירים המכילים גלוקוזאמין וכונדרוטין. פני ליעוץ ראומטולוגי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי