הפרשה פתאומית מרובה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/02/2003 | 19:31 | מאת: דליה

אני בת 60. לפני כ-6 שנים הפסיק אצלי המחזור החודשי. במשך כל השנים שעברו לא היו כל תופעות של גיל המעבר (גלי חום וכו') ואיני לוקחת תרופות כלשהן שקשורות בגיל המעבר. לפני כ-10 ימים התחילה לי פתאום הפרשה נוזלית בצבע בז' שהלכה וגברה. אחרי כשלושה ימים ההפרשה יצאה במשך יומיים בכמות גוברת (ממש כמו במחזור חודשי אך לא דמית). לאחר מכן שוב התמעטה. ביקרתי אל רופא נשים והוא זיהה דלקת בצוואר הרחם ונתן לי נרות FLAGYL למשך 10 ימים וקבע לי תור לבדיקת US. המצב כרגע הוא שההפרשה אמנם התמעטה אך לא הפסיקה לגמריא וכרגע היא אמנם מועטה אבל נעשתה צהובה במרקם מעט יותר צמיגי ולא נוזלי כפי שהיה בהתחלה. נקבע לי תור ל-US בסוף השבוע הבא. אך בינתיים אני נמצאת במתח רב. חוששני שההפרשה מגיעה מהרחם. האם נתקלתם בתופעה כזאת ומה יכולות הסיבות לה? היתכן שהיתה לי איזו ציסטה ברחם שנפתחה? האם יש מקום לדאגה? אודה על תשובה מהירה במסגרת הפורום.

25/02/2003 | 23:24 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

דליה שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לענות עליה ללא בדיקה גינקולוגית הכוללת אולטראסאונד נרתיקי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי