עד מתי אסבול מגלי חום ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/02/2003 | 18:20 | מאת: חנה

אני בת 55 וסובלת מגלי חום קשים בתדירות מאוד גבוהה, אני סובלת מגיל 46 את הסימפטום הזה, רק מלפני 5 שנים הגלי חום התעצמו. איני לוקחת הורמונים מחשש בריאותי. שאלותיי הן : 1. האם קיימת איזושהיא בדיקת דם שתגלה באיזה שלב אני נמצאת מבחינת המנאופזה, בקיצור כמה שנים עוד יש לי לסבול ? 2. האם הורמונים חלופיים יכולים להועיל במצבי זה.?, ואם כן אז אלו ? הנני במצב מאוד קשה, בייאוש טוטאלי אנא ענו לי בהקדם....

25/02/2003 | 22:52 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

חנה שלום ותודה על שאלותייך. לא ניתן לגלות באיזה שלב של המנופאוזה את נמצאת. מיעוט לא מבוטל מהנשים במנופאוזה סובלות מגלי חום לשנים רבות. טיפול הורמונלי חילופי עשוי מאד להועיל לך אולם עלייך לפנות לרופאך המטפל להתאמת הטיפול. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי