ליויאל דחוף

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/02/2003 | 23:30 | מאת: סים

האם ליויאל מכיל אסטרון ופוסטרוגן? האם ליואיל מופעה במינונים שונים? האם לא צריך לעשות בדיקות מדויקות כדי לדעת את רמת הפרוסטגן והאסטרוגן ולפי זה להתאים את ההורמונים? רמת הפרוסטוגן שלי היא 0.30 והופיעה לי שיעור יתר בפנים .לפני שבוע התחלתי לקחת ליויאל ( השיעור החל לפני ) הרופא שלי בחו"ל ואיני יודעת באם להפסיק הורמונים או להמשיך עוד שבועיים עד שיחזור האם לא יגרם לי נזק בלתי הפיך? תודה

20/02/2003 | 10:20 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

סים שלום ותודה על שאלתך. ליויאל פועל כמו אסטרוגן ופרוגסטרון וכן כמו אנדרוגנים חלשים (הורמוני מין גבריים). המינון הינ ו אחיד ולגבי השיעור, יש לבדוק אותך לפני מתן המלצה. אין צורך, בד"כ, לבדוק רמות הורמונים לפני או תוך כדי מתן טיפול הורמונלי חילופי. לסיכום: פני ליעוץ. אין כאן בהילות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי