שחלה ציסטית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/02/2003 | 17:48 | מאת: shusha

אשמח לקבל התייחסות ל: משמעות המונח בכותרת הנושא אם מדובר בתחילת הבלות, מהן האופציות הטיפוליות מתי יודעים אם זה ממאיר, האם ניתן לקבל מענה מבדיקת דם מהי בדיקת צפיפות העצם האמינה ביותר, באיזה אבר בגוף בודקים זאת כדי לקבל תוצאה אמינה תודה1

18/02/2003 | 19:54 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

שושה שלום ותודה על שאלותייך. אני מניח שאת מתכוונת לשחלה פוליציסטית ואז מדובר על נשים עם הפרעות מחזור על רקע חוסר ביוץ בד"כ, שיעור יתר, אקנה לעיתים ונטיה לסוכרת בגיל מבוגר. הטיפול הינו קודם כל שמירה על משקל תקין ע"י דיאטה ופעילות גופנית. לפרוט פני לרופאך המטפל. אין המצב ממאיר וישנן הפרעות אופיניות בבדיקות הדם ההורמונליות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי