אוסטפורוזיס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/09/2002 | 10:07 | מאת: רונית

דר' נכבד, אני בת 57 וסובלת מאוסטופרוזיס כבר כמה שנים ,כעת מטופלת במיאקאלציק מהפסיק כמעט את כאבי הגב מהם סבלתי. שאלתי האם תרופה זו גם מרפאת? האם ניתן לקבל תרופה שתמנע שברים בעתיד? מכך אני מאד חוששת. תודה!

01/10/2002 | 22:04 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

רונית שלום ותודה על שאלתך. חששך משברים בעמוד שדרה אכן מוצדק ויש בהחלט הצדקה לטיפול רפואי באוסטאופורוזיס. מיאקלציק הינה תרופה יעילה למדי לכאבים בעמוד שדרה, אך יעילותה בטיפול באוסטאופורוזיס נמוכה משתי האופציות האחרות. אחת הינה אויסטה היעילה למניעת שברים ויש לה גם יתרונות של מניעת סרטן שד ואולי מחלות לב, לצד חסרונות של קרישת יתר והחמרת גלי חום (אם ישנם). אופציה שניה היא פוסאלאן שהינה ספציפית לעצם ואין לה יתרונות חוץ גרמיים. חסרונותיה העיקריים כיבים (מאד לא שכיח) ואי נוחות יחסית בלקיחה (בבקר, על קיבה ריקה עם כוס מים ובעמידה ל 30 דקות). ב ברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי