שאלה.

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/02/2003 | 22:06 | מאת: יעל

האם אישה בעלת שחלות פוליציסטיות סובלת בהכרח מסינדרום X? או שהסובלות מסינדרום X סובלות גם מPCOS? ועל איזה דיאטה\תפריט היית ממליץ לאישה עם PCOS? (ללא עודף משקל רציני ובלי בעייה של סוכר)

10/02/2003 | 22:58 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

יעל שלום ותודה העל שאלתך. לא כל אישה עם שחלות פוליציסטיות סובלת מסינדרום X. אלו בד"כ הנשים עם עוף המשקל שבין הסובלות מPCO. אף ההיפך נכון לרוב אולם לא תמיד. רובן המכריע של הסובלות מסינדרום X יסבלו מPCO. הדיאטה המומלצת תהיה רגילה לחלוטין אם אין עודף משקל או הפרעה אנדוקרינית אחרת אולם הייתי ממליץ לשמור על משקל תקין ולא להרבות באכילת סוכרים זמינים. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי