גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/02/2003 | 17:54 | מאת: חנה

הנני בת 55, סובלת קשות מגלי חום, הייתי רוצה לדעת עד איזה גיל אמשיך ליסבול מתופעה מטרידה זו?, כמו כן אני סובלת מדכאונות ומצבי רוח ירודים, אני מטופלת בתרופה בשם ז'פרקסה העוזרת לאזן את מצבי , היית י רוצה לדעת אם התרופה יכולה לגרום לעצירות כרונית ?, כמו כן שמעתי שתרופה דומה גורמת להעלאת הורמון הפרולקטין במוח, הייתי רוצה לדעת אם יש איזשהוא סיכון בלקיחת התרופה.

08/02/2003 | 16:50 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

חנה שלום ותודה על שאלתך. לגבי הזיפרקסה, עליך להתיעץ עם הרופא שרשם לך אותה אם כי התופעות שאת מתארת בהחלט יתכנו. לגבי גלי החום, ברוב הנשים גלי החום חולפים תוך מספר שנים מתחילת גיל המעבר. באחוז קטן של הנשים (כ 15%) יתכנו גלי חום לאורך שנים רבות ולעיתים לכל החיים. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי