גיל הבלות -41 שנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/02/2003 | 00:00 | מאת: אירנה

אני בת 42 לפני 10 שנים עברתי ניתוחים גניקולוגים ויש לי רחם ושחלה אחת( לאמי ז"ל נפסק המחזור בגיל 40 שנה והייתה חולת סכרת עם ערכים מאוד גבוהים) לאחר התיעצות עם הרופא המטפל שלי - הרופא החליט מכיוון שאני צעירה והמחזור שלי ניפסק מוקדם החליט לתת לי אוורל קונטי לקבלת מחזור לפחות למשך 5 שנים .אני מרגישה טוב עם המדבקות ועם זה שאני מקבלת מחזור , שאלתי אליך - מכיוון שאני מעשנת האם יש גורמי סיכון ואיזה הם ?ברצוני לציין שלאבי היה סרטן המעי הגס בגיל 55 שנה והצילואותו וכיום הוא בן 90 שנה , ולפני פחות משנה נפטר אחי ז"ל 45 שנה מסרטן ריאות קרציומה והוא לא עישן בחיו. תודה מראש על תשובתך ענה ענה לי במהרה .

08/02/2003 | 16:44 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

אירנה שלום ותודה על שאלתך. העובדה שאת מעשנת מעלה את הסיכון שלך לסוגי סרטן מסוימים וכן למחלות ראה, לב וכלי דם-מומלץ מאד לנסות להפסיק מיד. הסיפור המשפחתי שלך מראה על סיכון יתר לסוכרת ומכאן כנראה מחלות לב וכלי דם. כמו כן סיכון יתר לסרטן מעי גס. עליך לשבת עם רופא המשפחה שלך ולקבוע תכנית מעקב לרפואה מונעת. לגבי הטיפול ההורמונלי החילופי, לא ברור לי מה היתה הסיבה להתחילו. אם תסמיני גיל מעבר כמו גלי חום וכדומה, הרי יש להמשיכו במינון מינימלי ולמשך זמן קצר ככל הניתן. אם רפואה מונעת, הנני מסכים עם הרופא המטפל שלך שהמחקרים על סיכוני הורמונים לנשים בוצעו בנשים מבוגרות יותר והסיכון העקרוני בגילך אולי נמוך יותר. יש אפילו אלמנט של הגנה בפני סרטן מעי גס. עם זאת, בהמלצות הרשמיות של רשויות הבריאות האמריקאיות והישראליות לא נקבע רף של גיל. לסיכום, לאור כל המידע המבלבל, עליך לקבוע את החלטתך לגבי נטילת טיפול הורמונלי חילופי לאחר יעוץ עם רופא הנשים המטפל, רופא המשפחה כגורם ראשון במעלה וניתן אף להתיעץ עם מומחה. בברכת רפואה שלמה ( וקודם כל ללא עישון המסוכן יותר מכל טיפול הורמונלי חילופי) דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי