גלי חום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/02/2003 | 14:30 | מאת: רבקה

שלום, אבקש לדעת את משך תקופת גלי החום בגיל המעבר? ברור לי שלכל אשה יש משך התקופה אחר, אך אבקש לקבל את הממוצע (אולי לא במדוייק) על מנת שאוכל לבחון האם כדאי לי להתחיל ולקחת הורמונים, או שאוכל לעבור את משך התקופה הנוסף רק עם תחליפים הטבעיים כגון: פמינול וקוהוש שחור. תודה מראש, רבקה.

04/02/2003 | 16:06 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

רבקה שלום ותודה על שאלתך. מה שיפה ברפוא ההוא שאינה מתמטיקה כלומר לא, מדע מדויק. ישנן נשים שאינן סובלות מגלי חום כלל ולעומתן נשים שיסבלו כל חייהן מגלי חום. התשובות השונות לגבי שכיחות נובעות מהגדרות שונות של גלי חום. ברובן המכריע של הנשים גלי החום יעלמו עד חמש שנים מתחילת גיל מעבר. הטיפול מומלץ היום רק לנשים הסובלות מתסמיני גיל מעבר. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי