כאבים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/09/2002 | 16:57 | מאת: yaffa

אני בת 47 מזה 8 שנים טופלתי בפרמריל פלוס 2,25 לפני כחודש התחלתי הורמון חילופי של מדבקות אוורל וגלולות אוטרגסטן לפני שבוע התחילו לי כאבים ברגלים ובמיוחד במפסעה השאלה שלי האם הכאבים הופיעו בגלל החלפת ההורמון או תופעות לוואי שחולפות, לא ציינתי אני סובלת מגלי חום זעת יתר במיוחד בלילה בנוסף גם מעשנת והרופאה שלי אמרה לי שזה לא משנה הודה לך אם תתיחס למכתבי ותפתור לי את הבעיה בתודה מראש יפה

01/10/2002 | 13:16 | מאת: yaffa

השאלה שלי כבר לא רלוונטית .זה היה ועדין דלקת בגיד. איתך \כם הסליחה. יפה. .

01/10/2002 | 21:50 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

יפה (מותר לעברת?) שלום ותודה על שאלתך. מדוע מנופאוזה בגיל כה צעיר? לא נראה לי קשר בין התלונות לטיפול אך את חייבת בדיקת רופא משפחה ורופא נשים מטפל. עישון מגביר את פירוק האסטרוגן בכבד ויש להעלות את מינוני הטיפול ההורמונלי החילופי. הפסיקי לעשן ותועילי לבריאותך יותר מכל טיפול הורמונלי חילופי!!! בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי