תכשיר חדש - במקום הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/01/2003 | 21:39 | מאת: שרית

קראתי כתבה לאחרונה על תכשיר שקיים בעולם המערבי ויובא לאחרונה וניתן רק לפי מרשם רופא בשם Livial שאינו מכיל הומונים אולם מטפל בכל תסמיני גיל המעבר. מה דעתך ?

20/01/2003 | 23:36 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

שרית שלום ותודה על שאלתך. התכשיר הינו הורמון סינטטי המאושר לשימוש באירופה ולאחרונה אף בארץ ואינו מאושר לשימוש בארה"ב. ההתיחסות לתכשיר הינה כלהורמון לגיל מעבר עם יתרונות וחסרונות כמו לכל תרופה. התכשיר מיועד להקלה על תסמיני גיל מעבר ויעיל כמו שאר ההורמונים לאינדיקציה זאת. היתרון והייחוד של התכשיר מתמצא בפעילות אנדרוגנית ("דמויית הורמונים גבריים" האחראים על החשק המיני בנשים) קרי, הוא עשוי לעזור לקבוצת הנשים בגיל מעבר הסובלות מירידה בחשק המיני. אל חשש, אין הופעת זקן בנשים או ביטוי בולט אחר של ההורמונים הגבריים, למעט אולי תמונה פחות חיובית בהשפעה על שומני דם לעומת הטיפול ההורמונליים הקונבנציונאליים (שאף הם, מתברר, אינם מונעים ככל הנראה מחלות לב ). התרופה מעלה אומנם צפיפות עצם אך לא הוכחה, עדיין, כמונעת שברים על רקע אוסטאופורוזיס. לסיכום: האינדיקציה לתכשיר הינה אכן טיפול בתסמיני גיל מעבר ולמיטב הבנתי, ההתיחסות אליו הינה כמו להורמוני גיל המעבר, עם יתרונות וחסרונות כלכל תכשיר, אך עם מאפינים ייחודיים. הוא בהחלט מוסיף לארסנל הטיפולי העומד לרשותנו. רפואה שלמה דר' זלוצובר

23/01/2003 | 12:54 | מאת: דורי

האם תכשיר כמו alterna הוא תכשיר יעיל ומספק במקום הורמונים? האם הוא נטול כל סכנות?

23/01/2003 | 12:55 | מאת: דורי

האם תכשיר כמו alterna הוא תכשיר יעיל ומספק במקום הורמונים? האם הוא נטול כל סכנות?

22/08/2003 | 23:17 | מאת: orna

מה הם מאפייני גיל המעבר? ירידה/ עליה בהורמינים מסויימים?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי