כאבים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/10/2006 | 07:28 | מאת: ליקאס

ב..שד ימין בת 52 , לפני כחמש עשרה שנה גיליתי גוש, בתוצאות בדיקה ממוגרפיה, המימצא הראה כי הגוש הינו הצטברות של הורמון שיצר את הגוש, לא זכור לי שזה היה מלווה בכאב, אודה לך באם תשיב לי הגורם לכאבים עכשיו, בבדיקת רופא לא נתגלה גוש, גם אין היסטוריה במשפחה לסרטן שד, בנוסף אני סובלת מכאבי גב באיזור הכתפיים, יש לי הפנייה לבדיקת ממוגרפיה, אבל לעבור את הימים עד למתן התשובה, "השמיים נופלים מעלי", האם סרטן מלווה בכאבים הדומים לדקירות, או שמא זה מאחת מתופעות גיל המעבר מחילוף חומרים בבלוטת התריס, ושינויים הורמונלים. תודה רבה.

ליקאס שלום ותודה על שאלתך. אני מניח שאת מניחה בעצמך שללא בדיקה מסודרת שלך לא ניתן לענות מכיון שממצא לא שפיר בששד יכול להתבטא בכל צורה, למרות שכאב אינו נפוץ כביטוי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי