התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/09/2006 | 23:41 | מאת: ציפי

שלום רב, הנני בת 53 . אני עדיין מקבלת את המחזור ולא סובלת מגלי חום. קיים מיעוט בדימום וכן מספר הימים של המחזור התקצר. במשך קרוב ל-20 שנה היה לי התקן תוך רחמי. הוא הוסר לפני כשנה וחצי. אני רוצה להתקין התקן תוך רחמי , אך נתקלת בקשיים . הרופא אמר לי שאם תוצואת בדיקת ההורמונים תהיה מעל ל-10 אף אחד לא יתקין לי התקן תוך רחמי. אני בחרדה . אני חוששת שאם אהיה ללא התקן תוך רחמי , למרות התוצאה הגבוהה של ההורמונים אכנס בכל זאת להריון. לדעתי, אין הבטחה של 100% . תמיד יש יוצאים מהכלל. ומדוע שלא יתקינו לי התקן למרות הכל, כדי שאהיה רגועה יותר. ולא אהיה חרדה כל חודש אם נכנסתי להריון ואם לא. מי, בכל זאת יוכל להתקין לי התקן אם הרופא יסרב להתקין לי בשל תוצאות הבדיקה של ההורמונים? בתודה ציפי

ציפי שלום ותודה על שאלתך. איני רואה מניעה להתקנת התקן תוך רחמי וכל רופא נשים ישמח להתקין לך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי