פרוזאק במקום הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/05/2006 | 11:55 | מאת: ציפי.ה.

מסיבות משפחתיות (ואחרות) אינני יכולה להשתמש בהורמונים. אני בת חמישים ואחת וסובלת מהתופעות הרגילות פלוס עצבנות וחוסר סבלנות. האם כדאי לי לבקש מהרופא כדורים ממשפ' ה-SSRI. בעבר קראתי משהו על שימוש כזה אבל אז זה לא היה מספיק רלבנטי כדי שאתעמק בנושא. היום נדמה לי שאני זקוקה לכדורים כאלה. אני לוקחת כדור ביום להורדת כולסטרול וכדור נגד לחץ דם (1).

ציפי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה לפנות ליעוץ פרטני. לא ברור לי מדוע אינך יכולה להשתמש בטיפול הורמונלי חילופי. בכל אופן, הכדורים שאת שואלת עליהם עשויים להוות תחליף באספקטים מסויימים של הטיפול ההורמונלי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי