הפסקת תופעות גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/05/2006 | 07:46 | מאת: atru

אני כיום בת 50. לפני שנה וחצי הפסקתי לקבל מחזור סדיר, היו לי גלי חום ויובש בנרתיק. לפני כארבעה חודשים חזרתי לקבל מחזור. בהתחלה בהפרש של חודשיים וכעת מדי חודש. כמעט ואין לי גלי חום והיובש נעלם. עשיתי בדיקות הורמונים ומסתבר שההורמונים ברמה של אשה צעירה ולא בגיל המעבר. הייתכן מצב כזה? איך זה קורה? הרופאה שלי מציעה לערוך היסטרוסקופיה. האם זה נחוץ? שתי היסולוגיות שעשיתי מאז שחזרתי לקבל מחזור היו תקינות. לפני ארבעה חודשים במחזור המחודש הראשון גילו שהיתה לי ציסטה שנעלמה חודש לאחר מכן. תודה על התשובות מראש.

atru שלום ותודה על שאלתך. עקרונית הדבר יתכן ומקובל שרק בתום שנה של אל וסת מוכרזת האישה כנמצאת בגיל מעבר. ספציפית לך, ללא בדיקה מסודרת שלך, לא ניתן לענות לך.

17/05/2006 | 10:36 | מאת: אלון

שלום לך ! לא כתבת בהודעתך האם את לבד,ללא גבר. אינני מתלוצץ והשאלה חשובה מהסיבה הבאה : יתכן והיית זמן ממושך ללא בן זוג וללא יחסי מין.לפתע מצאת גבר לרוחך וחזרת לקיים יחסי מין סדירים,דבר שעשה רק טוב לכל המערכת ההורמונלית שלך.

19/05/2006 | 11:51 | מאת: מקבלת

אמרו שפצעים בפנים בגיל ההתבגרות (אקנה) מופיעים על פני אלה שלא "מקבלות". (לא לא מקבלות מחזור-לא מקבלות משהו אחר)

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי