Actonel

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/04/2006 | 19:16 | מאת: לאה

לד"ר זלוצובר שלום, אני בת 67 ולאחר נטילת פוזלאן במשך 6 שנים הפסקתי לקחת אותו בהמלצת הרופא מאחר ואני סובלת מreflux-. שנה וחצי לאחר ההפסקה התחלת לקחת Actonel השאלה שלי היא: האם האקטונל גורם לחומציות והאם הוא אפקטיבי לגבי צפיפות העצם. האם האויסטה יעילה יותר או פחות. תודה מראש

לאה שלום ותודה על שאלתך. האקטונל דומה ביעילותו לפוסאלאן אולם גורם לפחות תופעות לוואי במערכת העיכול. האויסטה אינה גורמת לתופעות לואי במערכת העיכול אולם יעילותה הוכחה רק במניעת שברים בעמוד שדרה וטרם הוכחה כמונעת שברים בירך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי