תרופה לגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/04/2006 | 19:53 | מאת: אביבה אביבי

אני בת 50.במנפאוזה זה 10 שנים.סובלת מהפרעות שינה קשות. מאחר שחליתי בטרומבוזה לפני 14 שנים במהלך הריון של בתי נאסר עלי לקבל טיפול הורמונלי חלופי.לאחרונה טופלתי במשחת פרוגסטרון המופק מבטטה מכסיקנית בשם"וידים. השאלה היא האם אין חשש לקרישי דם כתוצאה מטיפול ממושך בבטטה זו

אביבה שלום ותודה על שאלתך. איני מכיר את החומר בו את משתמשת אך בעיקרון, האסטרוגן הוא הגורם העיקרי לקרישת יתר אם כי גם לפרוגסטרון יתכן שיש חלק בכך. יש להתיעץ עם הרופא שרשם את התרופה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי