PRIMARINE

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/03/2006 | 11:18 | מאת: נורית

אני משתמשת בתרופה ההורמונלית הנ"ל . בת 60. לאחרונה התברר לי שהתרופה לא מיוצרת יותר והוצע לי תחליף. מבקשת לדעת האם ידוע לך על מקום , או אפשרות כל שהיא להשיג את התרופה הזו.

נורית שלום ותודה על שאלתך. מסיבות מסחריות שלא כאן המקום לפרטן (לחלוטין לא מסיבות רפואיות), לא ניתן יותר להשיג את התרופה בארץ וכרגע המלאי הולך ואוזל. ניתן להשיג את התרופה בארה"ב. חשוב להדגיש שאין להשיג בארץ תחליף זהה מתוצרת חברה אחרת ולמעשה אנו מעבירים את הנשים לטיפול בסוג אסטרוגן אחר. בכל התכשירים ההורמונליים לגיל מעבר השימושיים היום בארץ, סוג האסטרוגן זהה, למעט בליויאל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי