גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/03/2006 | 19:55 | מאת: דליה

שלום, בת 47 , עקב חרדות ואי שקט ביצעתי גם בדיקות הורמונליות, הרופאה אמרה שאני כבר לא פוריה ונכנסת לגיל המעבר. אני סובלת מגלי חום חרדות אי שקט ופעמים רעידות ודופק מהיר. היות והמחזור אצלי סדיר עדיין יש רופאים שאומרים שזה עדיין לא מצב של גיל המעבר . אבקש את יעוצך.ומה עלי לעשות? בתודה דליה

דליה שלום ותודה על שאלתך. כל עוד יש וסת סדיר, הסיכוי (סיכון?) להריון קיים, אם כי בגילך הינו נמוך מאד. את מתקרבת לגיל מעבר ונמצאת בתקופה הפרי מנופאוזלית שבה מתחילים תסמיני גיל מעבר, הוסת קיים אם כי אינו סדיר בד"כ והסיכוי להריון נמוך. התקופה עשויה להימשך בין שנתיים ולא שכיח אפילו שמונה שנים! יש לפנות ליעוץ רפואי אישי עם בדיקות הדם שלך ולפי תסמינייך, ניתן לשקול טיפול. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי