גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/03/2006 | 01:45 | מאת: אילנה

אני בת 53, בחודש יולי 2005 קיבלתי מחזור פעם אחרונה, לפני כן בינואר 2005, בשבועיים האחרונים אני מרגישה כאבי בטן, בטן תחתונה איזור הרחם, וכן הפרשות שקופות המזכירות לי את ההפרשות של תקופת ביוץ לפני מחזור, כאבים חזקים גם בפות, פניתי לרופא נשים ובבדיקת אולטראסאונד הוא גילה שבאמת לפי רירית הרחם אני אמורה לקבל בקרוב ונתן לי כדורים לחמישה ימים ואחרי הטיפול אני אקבל מחזור. הרופא שלי אמר לי שיש מקרים שהמחזור מופיע גם לאחר הפסקה של תקופה ארוכה. אני קצת מוטרדת מכיוון שקראתי באינטרנט על רירית רחם - שיגשוג רירית הרחם, ומה שהבנתי שאם רירית הרחם פעילה בגיל מאוחר כמו שלי, זה יכול להיות גורם לסרטן הרחם - כך הבנתי. האם זה נכון, אני מאד מוטרדת ואשמח אם תוכל לענות לי על כך. ומה עלי לעשות. תודה מראש אילנה

אילנה שלום ותודה על שאלתך. הגדרתית, גיל מעבר מוגדר רק בתום שנה של אי הופעת וסת. הצעתו של רופאך הגיונית ונדרש מעקב מסודר אצלו. אני מניח שאם יחוש בצורך, הוא יציע לך לבצע ביופסיה מחלל הרחם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי