הפרשות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/03/2006 | 12:06 | מאת: אשהאשה

במשך כל שנות הפוריות שלי הייתה לי הפרשה לא מזוהה. תמיד הלכתי עם תחבושות, כאשר המחזור התחיל להפסק הלכה ההפרשה ופחתה ועם הזמן נעלמה. כבר היו מצבים שבהם הייתי יכולה להסתובב ימים שלמים בלי הגנה. לאחר כשנתיים ללא מחזור ולא טיפול חליפי התחלתי לקחת ליוויאל. ולאחר תקופה קצרה נוכחתי לדעת ששהפרשה חזרה ושוב איני הולכת בכלל בלי מגן תחתון. עדין זה פחות ממה שהיה בשנים קודמות. אבל עדין. האם יש קשר? האם זה יתכן? האם זו סיבה להפסיק עם הליוויאל?

אשהאשה שלום ותודה על שאלתך. קשה לענות ללא בדיקה שלך אולם נשמע שההפרשות קשורות לרמות הורמוני מין נשיים. יש להיבדק ע"י הרופא המטפל ולאפיין את ההפרשה ורק לאחר מכן לקבוע את הצורך בטיפול. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי