שדיים וגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/02/2006 | 23:27 | מאת: גילי

שלום, אני בת 42, המחזור לאחרונה לא סדיר, לפני שנתיים בנסיון להכנס להריון (שני) בדיקת FSH הייתה כבר אז -25. לאחרונה אני מרגישה גלים של כאב וסוג של גודש/ צריבה בשני השדיים, לאו דווקא לפני המחזור (אולי בזמן הביוץ? - קשה לדעת כי המחזור כאמור לא סדיר). האם אלו סמפטומים ידועים לגיל המעבר? אציין שעברתי ממוגרפיה לפני שנה ושלושה חודשים והיא הייתה תקינה, ובדיקה ידנית אצל כירורג שד לפני כארבעה חודשים הייתה תקינה גם היא. (לא התחלתי תהליך של הפרייה ולא השתמשתי בהורמונים מכל סוג) אודה על תשובתך - אני מפתחת חרדות גדולות בקשר לשד תודה.

גילי שלום ותודה על שאלתך. את נמצאת ככל הנראה בתקופה הפרימנופאוזלית ויתכנו תסמינים שונים של גיל מעבר עוד לפני הפסקת הוסת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי