עזרה בבקשה!

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/02/2006 | 22:29 | מאת: רותי

אני בת 49 וחצי, מקבלת מחזור סדיר, שנמשך יומיים-שלושה בלבד (לעומת 8 ימים בעבר..), אני סובלת במיוחד לפני ואחרי המחזור מהזעות לילה, גלי חום מלווים בפלפיטציות, ותחושה של דכאון ומיגרנות בזמן המחזור. האם מדובר בגיל המעבר? , והאם ניתן להקל על התסמינים האלה ע"י טיפול הורמונלי למרות שאני עדיין מקבל את המחזור באופן סדיר?. בתודה מראש, רותי.

רותי שלום ותודה על שאלתך. חלק מסתמינייך יכולים להתאים לגיל מעבר. כ 10% מהנשים סובלות מתסמיני גיל מעבר עוד לפני הפסקת הוסת וניתן להקל עלייך. עם זאת, חלק מהתסמינים (כגון מיגרנות) אינם מתאימים ולפיכך מוצע לך לפנות להערכה מסודרת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

13/02/2006 | 00:36 | מאת: רוז

שלום רותי, ניתן לטפל בתופעות גיל המעבר ברפואה סינית. הטיפול כולל דיקור ו/או צימחי מרפא (שאינם הורמונים). בבריאות שלמה, רוז

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי