גיל 40

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/02/2006 | 18:39 | מאת: שני

שלום ד"ר אוטו טו אני בת 40 ,אבל מבחינה גניקולוגית מרגישה שאני בגיל המעבר. סובלת ממגרנות לפני מחזור ,עצבנות ואי שקט,דכדוך,והרגשת חום לפני מחזור. ראשית ההיתכן?כרקע אני סובלת מצניחת מסתם עם אי ספיקה מנינמלית וכל פעם לפני מחזור יש לי דקירות בלב למה זה קורה?האם אני צריכה לשקול לקיחת הורמונים? אציין שהמחזור שלי סדיר וקבוע,ואינני משתמשת בשום אמצעי מניעה. תודה

שני שלום ותודה על שאלתך. את סובלת ככל הנראה מתסמונת קדם וסתית וטיפול הורמונלי חילופי אינו הטיפול עבורך.התייעצי עם רופא המשפחה שלך לגבי הדקירות בלב ועם רופא הנשים לגבי טיפול אפשרי בתסמונת הקדם וסתית. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי