גירוי בבלוטות - הקשר בין כריתת רחם ושחלות?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/01/2006 | 10:32 | מאת: אתי

שלום רב., אני בת 52, ב-1995 בוצעה כריתה של הרחם + שחלות. אני מטופלת בהורמונים (מדבקות מסוג אבורל). משום מה מזה זמן לא מבוטל באיזור של הבלוטות (אחרי האזניים) מגרד לי באופן חריג במיוחד. הפתרון העכשוי הוא מריחה של משחה (ולווטה) אשר היא זו שמשפרת ומרגיעה את האיזור. לא פעם מהגירוד הבלוטה מתנפחת. השאלה שלי היא האם יש קשר בין הכריתה לתופעה של הגירוד באיזור הבלוטות או...?? התייחסותך מתבקשת בברכה.,

אתי שלום ותודה על שאלתך. לא נראה לי שיש קשר אך כדאי לעבור בדיקה מסודרת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי