התלבטות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/01/2006 | 14:10 | מאת: מרים

שלום ויום טוב, אני בגיל מעבר שלא עובר, זה 9 שנים. אני בת 54, בהיותי בת 52 הוגדתי, חולת אוסטיאופורוזיס. הואיל וסבלתי גם מגלי חום, הזעות לילה ויום, ודופק מהיר, לפני 7 חודשים התחלתי להשתמש בהורמון, אקטיבל. תוך 3 שבועות, הרגשתי מצויין מכל בחינה. אולם עתה התחלתי לסבול מכאבי ראש (מגרנה) חזקים ורציפים, שום תרופה לא הקלה. זה נטרל אותי לחלוטין. הפסקתי את ההורמונים מיד, ובתוך שבוע נרפאתי מכאבי הראש, אך ההזעות וההתעוררות בלילה עקב דופק מהיר שבו כאז. השאלה, מה טוב יותר לבריאותי, לנסות הורמון אחר, שיקל על כל התסמינים וגם ישמר את העצם. או להתמקד בתרופה נגד אוסטיאופורוזיס, שתופעות הלוואי שלה לא ימיתו אותי מסרטן. ארוך ? סליחה !!! אודה על תשובתכם המלומדת. מרים

מרים שלום ותודה על שאלתך. את זקוקה כמובן ליעוץ פרטני אולם עקרונית ניתן לשקול, אולי, טיפול הורמונלי חילופי אחר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי