גלי חום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/12/2005 | 09:37 | מאת: תמר

שלום רב- אני בת 63. עברתי כריתת רחם ושחלות ב1995 בגלל רחם שרירני. מאז נטלתי הורמונים בקביעות פרימריל 0.625 (לא פרימריל + ). היתה הקלה בתופעת גלי החום. בעיצה אחת עם רופא הנשים, פסקתי ליטול את ההורמונים. אני סובלת מגלי חום בצורה קיצונית ביותר. מתעוררת בלילה שטופת זיעה, לעיתים נאלצת להתקלח או להחליף בגדים. במהלך היום אני מתגברת ע"י הסרת בגדים עודפים, ניגוב קבוע, והמצאות במקומות מאווררים. היש לרפואה יכולת לעזור? אני ממש זועקת לעזרה.. מצפה לתשובתך המלומדת ומודה על כך מראש.

תמר שלום ותודה על שאלתך. את צריכה ככל הנראה טיפול הורמונלי חילופי. שובי לרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי