אובסטין ל'הקלה בהפרעות נרתיקיות'. מסוכן?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/12/2005 | 17:25 | מאת: נועה

אני בת 52 ובריאה באופן כללי. לאחר תקופה ארוכה של אי נוחות, צריבות, ועיקצוצים ואגינליים למיניהם, וגם - או בנוסף, כאב חד מאד ובלתי נסבל בזמן קיום יחסים - המליץ לי רופא הנשים שלי (לאחר בדיקה יסודית ושלילת כל אפשרות אחרת וקביעה שמדובר בירידת אסטרוגן) על האובסטין. אני מהססת להתחיל בטיפול למרות שאני חייבת דחוף להביא לשיפור מיידי באיכות החיים שלי עקב המצב. ההיסוס נובע כמובן מהפרסומים על הסיכוי ללקות בסרטן עקב השימוש באסטרוגן. קראתי שיש 'טבליות נרתיקיות של אסטרוגן טבעי' שאמורות לפתור את אותה הבעיה. מה עדיף? מה פחות מסוכן? ומה יעיל יותר? ובנוסף, קראתי שלעיתים דווקא חוסר בפרוגסטרון גורם לבעיות חוסר הנוחות והכאבים. מדוע משייכים אוטומטית את הבעיה לחוסר באסטרוגן דווקא? האין דרך לבדוק? (בדיקת דם כלשהיא?) אשמח לתשובה מהירה, כי חייבת לפעול מיידית בדרך זו או אחרת. תודה נועה.

נועה שלום ותודה על שאלתך. ההמלצה שקיבלת נשמעת מאד הגיונית. איני מכיר טבליות נרתיקיות יעילות של "אסטרוגן טבעי". רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי