בדיקות הורמונליות ברוק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/12/2005 | 10:50 | מאת: carmi

אני בת 41 עם סימנים של פרי מנופאוזה (וסת ראשונה בגיל 11) אי סדירות במחזור בשנה האחרונה, גלי חום, הזעת לילה ולפעמים נדודי שינה ומידי פעם עצבנות. בבדיקות דם שערכתי לפני מספר חודשים התברר שיש שינוי ברמות LH ו-FSH ולפי זה קבע הגניקולוג שלי שמוקדם אומנם אבל התחלתי את השלב הפרימנופאוזה. קראתי שכדאי לעשות את בדיקת ההורמונים הנ"ל דווקא ברוק ולא בדם כיוון שהיא מדוייקת יותר. שאלותי הן האם זה נכון? האם בדיקה מעין זו נעשית בארץ והיכן? (מבוטחת במכבי זהב). כמו כן אלו אמצעים כדאי לקחת כדי להקטין את התופעות שהזכרתי כיוון שהגניקולוג נתן לי רק תוסף- סידן (טבליה ליום למניעת אוסטאופרוזיס בעתיד) ולחזור אליו במידה והתופעות יכבידו עלי. ולבסוף, ילדתי לפני שלוש שנים ומאז אני עם התקן תוך רחמי (רגיל) למניעת הריון. האם כדאי לי להשאירו? להחליפו בהתקן אחר או להשתמש באמצעי מניעה שונה אחר?

carmi שלום ותודה על שאלתך. הבדיקות ברוק נוחות יותר מבדיקות דם אולן אינן מדויקות יותר. איני מכיר מקום המבצע זאת רוטינית בארץ. לגבי הטיפול, רק לאחר בדיקה שלך ניתן להתאים טיפול ספציפי אולם ניתן להשתמש בטיפול הורמונלי להקלה על התופעות. רק יעוץ פרטני יקבע איזה מהאופציות ההורמונליות תתאים, כמו גם החלטה לגבי ההתקן התוך רחמי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

15/12/2005 | 18:27 | מאת: carmi

תודה לך על תשובתך

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי