בשעה טובה נראה שהגעתי לגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/12/2005 | 14:23 | מאת: רוזמרין

קראתי בעיון דברים רבים שנכתבו כאן, ותודה עליהם כי אלה הבהירו לי שאני בחברה טובה והתופעות שאני חווה לא יוצאות דופן. אני בת 50 וחצי, המחזור החודשי הפסיק לי בבת אחת ללא התראות - פשוט מאוגוסט השנה לא הגיע. בימים הקרובים אני מתכוונת לרופא הנשים. לצערי אני יודעת כי (בגלל הנחיות קופות החולים וכו') רופאים משתדלים להמעיט בבדיקו, ולכן אני מאוד רוצה לדעת אלה בדיקות חשוב לי לעשות. פשוט רשימה אם אפשר בבקשה. לצורך מענה על הנ"ל, להלן: 1. יש לי גלי חום, קצרים חולפים תוך מספר שניות אך גורמים לי למעט הזעה. 2. בשבועות האחרונים אני "מצטברחת" יותר בקלות והאמת שיש לי פחות שמחת חיים. 3.בשבועות האחרוניפ (8) בערך) אני שותה יותר מכרגיל ועושה פיפי המון פעמים ביום - הרבה מעבר לכמויות השתייה כולל בלילה כשאני נאלצת לקום לשירותים 4-6 פעמים בלילה. לא מתלווה לכך צריבה או תחושה לא נוחה. הכל רגיל אך אני מוצאת שהרבה יותר קשה לי להתאפק אף אם אני במקום בו שירותים לא זמינים. בבדיקות כלליות נמצאה לי עליה בכולסטרול (271) מזה לא סבלתי מעולם ואף אורח האכילה שלי אינו מצדיק את זה. הסוכר שלי תמיד בגבול העליון (כל חיי) ורופא המשפחה טוען שאין לזה השפעה. *** איזה עוד בדיקות לערוך? מה מכל זה שייך בכלל לגיל המעבר? תודות ושבת שלום

רוזמרין שלום ותודה על שאלתך. הבדיקות היחידות שאני ממליץ לכל הנשים בתחילת גיל מעבר הינן צפיפות עצם, תיפקודי תריס, סוכר, תפקודי כבד וכליות ושומני דם. מעבר לכך רק לאחר פגישה מסודרת עם המטופלת נקבע הצורך בבדיקות נוספות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי