תחליפי הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/12/2005 | 19:16 | מאת: פאני

שלום. אני בת 54, כבר שנתיים ללא מחזור, ועם סימני דיכאון קלים, נדודי שינה, השמנה פתאומית וקושי לרדת במשקל. בבדיקת ממוגרפיה ואולטרא סאונד שד, נתגלתה ציסטה, והכירורג ביקש לבדוק שוב בעוד חצי שנה. בינתיים הורה לי הכירורג לא להתחיל עם הורמונים. רופא הנשים שלי המליץ לי כעת להשתמש בתחליף בשם "סויה קול". הרוקח המליץ לי לא להשתמש גם בזה. ובכלל, אמר לי, עדיף לא לקחת כלום. אני ממש מבולבלת. אשמח לקבל תשובה מכוונת, שתדריך אותי מה עלי לעשות. בתודה מראש

פאני שלום ותודה על שאלתך. את צריכה יעוץ פרטני הכולל בדיקה לפני כל המלצה. אם הכירורג אינו חושב שיש סיכון לממאירות בשד, ניתן לשקול טיפול הורמונלי חילופי. אם יש חשש לממאירות, מדוע לא לבצע ניקור אבחנתי? רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי