ביופסיה של הרחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/11/2005 | 20:29 | מאת: מירי

איך נעשית ביופסיה של הרחם. האם זה כואב? המטרה לבדוק שהכל תקין עקב חזרה של דימום וסתי לאחר הפוגה בגיל המעבר.

29/11/2005 | 13:09 | מאת: דנה

הבדיקה נקראת פיפל. מחדירים צינורית דקה לרחם ואז שואבים מעט מרירית הרחם. זה מעט כואב אבל בהחלט נסבל.הבדיקה אורכת מספר דקות תלוי ברופא אם הוא מיומן בביצוע בדיקות מסוג זה. תשובה מתקבלת לאחר כ 10 ימים.

מירי שלום ותודה על שאלתך. הנ"ל היא שיטה אחת- שאינה כואבת לרוב. לעיתים מבוצעת גרידה ממשית של רירית הרחפ או אפילו היסטרוסקופיה= הסתכלות בעזרת מכשיר אופטי לתוך החלל. זה נעשה בהרדמה קצרה וכל השיטות אינן כואבות בד"כ. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי