תופעות לוואי של ליוויאל ועוד...

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/11/2005 | 20:12 | מאת: נינה

ראשית ברצוני לדעת האם לקיחת ליוויאל תורמת גם ליתרונות אחרים (כמו שמירה על העור וחיוניות) כמו בלקיחת ההורמונים מהדור הקודם. בנוסף ברצוני לדעת אם תיתכן תופעת לוואי של יובש בעינים בעקבות לקיחת ליוויאל. תודה מראש.

30/11/2005 | 19:32 | מאת: נינה

התופעה של יובש בעיניים אינה נכללת ברשימת תופעות הלוואי של ה"ליוויאל". האם יש מישהי מהגולשות שנתקלה בתופעה כתוצאה משימוש בליוויאל. כמו כן ארצה לדעת מניסיונן של הגולשות האם מישהי עלתה במשקל כתוצאה משימוש בליוויאל? האם שימוש בחצי כדור ליום במקום כדור מקטין תופעות לוואי. או שאין קשר בין הכמות לתופעות?

נינה שלום ותודה על שאלתך. לא הייתי מכנה את הטיפול ההורמונלי החילופי מדור קודם וליויאל הינו דור חדש כי זה לא נכון עובדתית. התרופה קיימת בשוק הרבה מעבר ל 10 שנים (קרוב יותר לכפול) כשיש תכשירים הורמונליים אחרים שיצאו לשוק מאוחר בהרבה. יובש בעיניים אינו תופעה מתוארת בטיפולים הורמונליים שונים, כולל ליויאל ולרוב ההיפך הוא הנכון! עליה במשקל בהחלט מתוארת, אם כי אינה שכיחה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי