תופעות לוואי מהורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/11/2005 | 19:37 | מאת: לאה

שלום רב, אני בת 43. בבדיקת פרופיל הורמונלי נמצא FSH 25.2 . הרופא שלי מסיק מכך שאין לי ביוץ יותר ולכן יש לי דימומים ממושכים ולא סדירים. הוא רשם לי גלולות פרוגילוטון כדי לעורר את הביוץ. מניסיוני המר עם הורמונים אני חוששת שהגלולות האלה גם יגרמו לי לבחילות קשות וכאבי בטן ? ( אני סובלת מקוליטיס וכיב קיבה). שאלתי היא האם הכרחי ליטול את הגלולות כדי לעכב מעט את גיל המעבר? האם יש לבצע בדיקת צפיפות עצם? ( אני מאד רזה) תודה על תשובתך לאה

לאה שלום ותודה על שאלתך. את מתקרבת לגיל מעבר אולם אינך שם עדיין. התרופה שנרשמה לך הינה אופציה אחת ויש אחרות. אין כמובן חובה להשתמש בה והייתי פונה ליעוץ פרטני, אם אינך מעונינת להשתמש בתרופה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי