דפיקות לב

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/11/2005 | 10:44 | מאת: aviva

אני בת 54 עם סממנים אחרונים של מחזור, סכרתית ונוטלת כדור אחד של 10מ"ג נגד לחץ דם גבוה. אתמול נשכבתי לנוח ופתאום חשתי בפעימות לב חזקות ומהירות, נבהלתי, קמתי ושתתי מים, מדדתי את לחץ הזם, התוצאה הית 107/67, תוצאה לה אני מורגלת, אבל הדופק הראה 100, פעימות הלב החלה להרגע, הלכתי לישון (שעת צהריים) והתעוררתי והדופק היה 83 והבוקר הוא 76. האם הדבר קשור לגיל המעבר, חברות אמרו לי שקיימת תופעת של פעימות לב מוגברות. זה לא היה מלווה בכאב. הא9ם עלי לגשת לבדיקות לב? או שזו תופעת גיל המעבר? תודה

אביבה שלום ותודה על שאלתך. יתכן אולם ללא בדיקה מסודרת שלך קשה לדעת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי