הורמונים- לקחת או לא לקחת?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/11/2005 | 09:26 | מאת: אילנה

שלום. רציתי לשאול. אני בת 40 אחרי כריתת רחם לפני שנה וחצי (סרטן צוואר הרחם) ולאחר טיפולים כימו וכן הקרנות. השחלות לא מתפקדות ואני עוברת את כל תופעות גיל המעבר. הרופא נתן לי הורמונים פרמרין ולאחר שביקשתי מדבקות הוא החליף לי אותם. והמליץ לי על קבלת סידן . האמת שאני לא לוקחת לא את זה ולא את זה. קשה לי להיות עיקבית, אף פעם לא סבלתי לקחת כדורים ועכשיו זה דורש ממני מאמץ מאוד מיוחד שאני לא עומדת בו. אני סובלת מגלי חום, אבל לא במידה מוגזמת. בכלל בחורף זה הרבה פחות מהקיץ. אבל זה עדיין ניסבל. אני יכולה להתגבר על זה בלי ההורמונים. האם יש בזה סיכון שאני לא אקח את ההורמונים וכן את הסידן שהומלצו לי? ההורמונים זה במיוחד לגלי החום? יובש בנרתיק? אשמח מאוד אם תפרט . תודה.

אילנה שלום ותודה על שאלתך. את לא חייבת לקחת טיפול הורמונלי חילופי. את עשויה לסבול מאוסטאופורוזיס ואולי בעיות נוספות מאי שימוש בטיפול ההורמונלי החילופי כגון סיכון יתר למחלות לב אולם הכל פתיר גם באמצעים אחרים. הסידן כנראה חשוב למניעת אוסטאופורוזיס ויש לו תרומה גם בהורדת לחץ דם! כדאי שתפני ליעוץ פרטני לגבי הטיפול המומלץ לך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי