tאויסטה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/09/2002 | 13:29 | מאת: אסתר

שלום רב, אני נוטלת אויסטה מינואר 2002 . 1. האם כמות ההורמונים שהיא מכילה מספיקה כתחליף? איני נוטלת הורמונים אחרים. 2. האם מומלץ לעשות פסק זמן מדי פעם מהתרופה? 3. האם נטילתה מומלצת גם כאשר מתגלה המנגיומה בכבד? תודה מראש.

01/10/2002 | 15:07 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

אסתר שלום ותודה על שאלתך. אויסטה אינה טיפול הורמונלי חילופי. התרופה הסינטטית והמתוחכמת הזאת פועלת כמו אסטרוגן ברקמות שונות כגון מניעת אוסטאופורוזיס. התרופה פועלת הפוך מאסטרוגן ברקמות אחרות כמו שד ורחם ומונעת סרטן שד וסרטן רירית הרחם. אם זאת אין כמובן תרופה ללא תופעות לוואי ואף אלו נובעות ממנגנונה הייחודי. התרופה הפוכה מאסטרוגן בגלי חום ומחמירה אותם ופעולתה דומה לאסטרוגן מבחינת קרישת היתר. לגבי הכבד אין מידע חד משמעי אולם הנטיה הינה להתיחס לתרופה כמו לאסטרוגן קרי שאין מדובר בהוראת נגד מוחלטת לתרופה אולם מומלץ שימוש מושכל וזהיר תוך שקילת היתרונות והחסרונות. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי