אקטיבל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/10/2005 | 10:38 | מאת: מיקי

דר' שלום, בת 53 מזה שנה ללא מחזור. חמש שנים לקחתי כל מיני תחליפים טבעיים, עד שלאחרונה גלי החום היו בלתי נסבלים . רופאת נשים המליצה לי אקטיבל , כבר בימים הראשונים חלה הקלה ביום ה-10 התחילו כאבים בגב תחתון ולמחרת התחיל דימום. שמעתי שהליבידו יורד( גם כך זה לא מה שהיה פעם )ומשמינים. כמה זמן יכול להמשך הדימום ומה ניתן לעשות בקשר לתופעות האחרות ? אני רזה כל השנים מתעמלת שוחה וצועדת ולמרות זאת לפני התחלת הטיפול בתקופה האחרונה הוספתי במשקל .

מיקי שלום ותודה על שאלתך. ראשית, השימוש בטיפול הורמונלי חילופי נשמע לי הגיוני מאד במקרה שלך. לרוב אין עליה במשקל וישנה אפילו ירידה במשקל. שובי לרופאה המטפלת לבדיקה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

02/11/2005 | 19:02 | מאת: נדה

מיקי שלום. גם אני סובלת מבעיה דומה, לוקחת אקטיבל חודשיים חצי ועדיין מדממת וגם עליה במשקל קיימת, האם ניסית את המדבקות?

05/11/2005 | 17:36 | מאת: מיקי

נדה שלום, בינתיים הדימום פסק. נאמר לי שאם ימשך מעל ל-30 יום לבוא לביקורת. לא ניסיתי מדבקות אני רק בתחילת החודש השני לטיפול , לאחר 3 חודשים בכוונת הרופאה שלי להעביר אותי למדבקות .

05/11/2005 | 17:39 | מאת: מיקי

נדה שלום, בינתיים הדימום פסק. נאמר לי שאם ימשך מעל ל-30 יום לבוא לביקורת. לא ניסיתי מדבקות אני רק בתחילת החודש השני לטיפול , לאחר 3 חודשים בכוונת הרופאה שלי להעביר אותי למדבקות .נדה כתב/ה: > > מיקי שלום. > גם אני סובלת מבעיה דומה, לוקחת אקטיבל חודשיים חצי ועדיין מדממת > וגם עליה במשקל קיימת, האם ניסית את המדבקות?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי