הוצאת שחלות ןדיכאון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/10/2005 | 11:01 | מאת: נורית

אני בת 40. היו לי בחמש שנים האחרונות שתי אפיזודות קשות של דיכאון כשהאחרונה היתה לפני חצי שנה, לאחר הולדת בתי השלישית. במהלך הריון זה נודע לי שאני נשאית של brca2 והומלץ לי לכרות שחלות אחרי שאלד. אני מאוזנת מאד כרגע בזכות תרופות אנטי דיכאוניות. אני אמורה להחליט על מועד לניתוח ומפחדת לאבד שוב איזון בעקבות הניתוח. בנוסף ברור לי שאסטרוגן אינו פתרון בשבילי בגלל הפוטנציאל לסרטן שד. אלו פתרונות לאיזון הורמונלי יכולים להיות עבורי. תודה נורית

נורית שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שאסטרוגן אינו הפיתרון עבורך, בגילך ובעיקר אם את עומדת לפני כריתת שד. עלייך לפנות ליעוץ פרטני. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי