livial

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/10/2005 | 23:58 | מאת: aya

אני מבינה שבתכשיר ליביאל מדובר בחומר שמטפל בנושא תסמיני גיל המעבר ואוסטאופורוזיס באותה ההצלחה כמו ''הורמונים '' אחרים ובעצם אינו אסטרוגן או פרוגסטרון קלאסיים לכן לכאורה לא הוכח שיעלה סיכון לסרטן או ארוע מוחי. שאלתי: אם נתעלם מעיניין הכספי , מדוע, אם כך, לא ממליצים לכל הנשים בגיל מעבר שסובלים מתסמיני גיל המעבר על הליביאל ובמקום זה אני רואה שהרוב מקבלות תכשירים אחרים....(ולא שהן התחילו ליביאל ולא הלך להן...). ?

איה שלום ותודה על שאלתך. לליויאל יש גם חסרונות ואיני מסכים לחלוטין לטענתך שהוא אינו מעלה את הסיכון לממאירויות, כיום לפחות מקובל עדיין אחרת. מעבר לכך, לא כל הטיפולים ההורמונלים החילופיים זהים ולא כולם מעלים אפילו את הסיכון לשבץ מוחי במידה שוה. לסיכום: ההמלצה היום של טיפול המותאם לכל אישה הינה ההמלצה ההגיונית והמיטבית. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי