שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/10/2005 | 23:52 | מאת: miri

שלום! מה נוהגים להמליץ לאישה פוסטמנופאוזלית שלוקחת כבר 5-6 שנים את הHRT (אקטיבל), אין לה גורמי סיכון לסרטן שד , הפסיקה לחודשיים ושוב תופעות גיל המעבר חזרו ובגדול. האם היא יכולה להמשיך את האקטיבל תוך מעקב ממוגרפיה וכירורג שד? האם מומלץ בכל זאת לעבור לתכשיור חאחר כמו למשל livial? אגב האם הוכח שליביאל עוזר באוסטאופורוזיס ועד כמה הוא ''תמים'' בנושא העלאת סיכון למחלות ממאירות או אחרות? תודה

מירי שלום ותודה על שאלתך. יש לשוב ככל הנראה לטיפול ההורמונלי החילופי. אין סיבה לעבור לליויאל אם הטיפול הקודם היה טוב. לא הוכח שליויאל מעלה בסה"כ פחות ממאירויות בגיל מעבר לעומת צירופים הורמונליים אחרים. רפואה שלמה דר' זלוצובר

21/10/2005 | 11:53 | מאת: אוריתה

שלום רב וחג שמח לפי תוצאות בדיקות צפיפות העצם שעשיתי בערך לפני שנה התוצאה היא 3.75 - הבעיות שלי הן בעקר בעמוד השידרה ואולי גם בעצם הירך. אני מטופלת ב פוסלן מזה 3 שנים פוסלן 1 לשבוע ובמקום שהמצב ישתפר הוא דווקא הדרדר כי לפני שנתיים התוצאה היתה 3.0 שמעתי על התרופה " LIVIAL" ורציתי לוודא אם כדאי לעבור לטיפול אחר זאת אומרת ל LIVIAL במקום FOSALAN . אני לא לוקחת תוספת CALCIUM מכיוון שיש לי בעיות על הלב והרופאה המליצה לי לא לקחת ואמרה שה FOSALAN לבד מספיק. מה אתה מציע לי ? תודה על תשובתך. אוריתה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי