גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2002 | 23:38 | מאת: שני

אני בת 50, קבלתי זריקת קורטיזון בגב שגרמה לי לאי שקט ולתופעות של נדודי שינה, הזעות ואי שקט ועצבנות בפניה לרופא נשים,הוחלט לנסות לתת לי הורמונים למרות שיש לי מחזור אך יש נה ירידה בכמות האסטרוגנ ים.אני לוקחת 3 שבועות מדבקה של EVOREL האם קבלת אסטרוגנים לאישה שעדיין לא בבלות (ׁעל סמך בדיקות)מסוכן? מה עושה הגוף עם עודף? עדיין לא מרגישה שיפור בנדודי השינה.

01/10/2002 | 14:47 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

שני שלום ותודה על שאלתך. לזריקה של סטרואידים בגב (קורטיזון כהגדרתך) ייתכן אפקט זמני, חולף וקצר טווח על מערכות שונות בגוף כך שאם התופעות שציינת מתמידות, לא נראה שהן נובעות מהטיפול ולכן ניסה רופאך טיפול הורמונלי חילופי. לא תמיד הטיפול מצליח בנסיון ראשון ויש כאן אלמנט של ניסוי וטעיה. ניתן לנסות מתן הורמונים לנשים עם סימפטומים של גיל מעבר למרות שיש להן הורמונים משלהן, תוך מעקב אחרי הסימפטומים ותופעות הלוואי. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי