דר"מה עושים כשמפסיק הווסת ולא רוצים לקחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/09/2005 | 17:25 | מאת: אן

אני במנאפאוזה מוקדמת מאוד ..מגיל 32 לקיתי בתסמיני גיל המעבר,עשיתי פרופיל הורמונלי שקבע זאת,יש גלי חום וכל הנלווה לכך..עדיין ,היום אני כמעט 37 כבר שנה וחצי בלי ווסת,לא לוקחת הורמונים..מחשש לסרטן השד ובעיות אחרות..היה לי במשפחה כבר סרטן ולא יודעת אם יש משהו גנטי בכך,אבל מה עושים ?כשמצד אחד אתה עלול ללקות באוסטאופורוזיס ומצד שני...סרטן??? כמה באמת ההורמונים שומרים עליי והאם אני יכולה להמשיך כך???

אן שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שאת צודקת בהימנעך מטיפול הורמולי חילופי בגילך אולם ללא בדיקה מסודרת שלך, כולל בדיקות דם, לא ניתן לענות. רפואה שלה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי