סוכרת נעורים-בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/09/2005 | 10:08 | מאת: רחלי

שלום.אני בת 54 .חולת סוכרת נעורים מגיל 18.מטופלת באינסולין לנטוס ונובורפיד. מקבלת גם קרטיה 100 מ"ג באופן קבוע וסימבקור 10 מ"ג . עדיין מקבלת מחזור חודשי.עם זאת,יש יובש בנרתיק ומנסה לטפל בזה גם. בפברואר 2005 בבדיקות דם של בלוטת התריס התוצאות היו:T4-FREE 10.50 TSH 6.13. במאי 2005 התוצאות:T4-FREE 12.40 TSH 6.85 . החודש בספטמבר 2005 שוב עשיתי בדיקות והתוצאות: T4-FREE 15:00 TSH 7.94.נראה לי שזה במגמת עליה ואני מבינה שזה מצביע על תת פעילות של הבלוטה. רופא המשפחה אומר שבינתיים אין צורך להתחיל טיפול. ושנעשה שוב בדיקות בעוד 3 חודשים יחד עם הבדיקות הקבועות של הסוכרת והשאר. רציתי לקבל חוות דעתך בנושא.האם לא כדאי כבר להתחיל טיפול תרופתי? אציין עוד שפעילות המעיים שלי חלשה. תודה מקרב לב על התייחסותך.

רחלי שלום ותודה על שאלתך. את נמצאת בתת פעילות של בלוטת התריס. ללא בדיקה מסודרת שלך קשה לי לענות על הצורך בטיפול מכיון שיש שיקולים לכאן ולכאן. רפואה שלמה דר' זלוצובר

21/09/2005 | 14:56 | מאת: רחלי

ד"ר זלוצובר יקר, תודה רבה על תשובתך. בברכה, רחלי.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי