בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2005 | 23:45 | מאת: נירית

שלום אני בת 40, ומטופלת באלטרוקסין כבר 12 שנים בשל תת פעילות. המינון הוא 150 ליום(כדור של 100+כדור של 50). אחת לתקופה אני עורכת בדיקות דם בהנחייתה של הרופאה הכללית. הרגשה כללית טובה. אך מנסה לרדת במשקל מזה 4 חודשים והתוצאות מאוד קשות להשגה. אני הולכת 3 פעמים בשבוע בין 30-40 דקות. ומשתתפת בקבוצת תמיכה להרזיה. הייתי רוצה לדעת האם לתוצאות שציינתי ,יש חלק בקושי לרדת במשקל. אם זה לא מאוזן דיו. התוצאות: tsh - 5.19 ft4- 16.6 ft3- 4.6 מאוד מחכה לתגובתך נירית.

נירית שלום ותודה על שאלתך. את נמצאת מעט בתת פעילות של התריס ויתכן שיש לכך תפקיד בקושי לירידה במשקל אולם רק ביעוץ מסודר עם רופא ניתן לשקול העלאה במינון. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי