אקטיוול-תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/09/2005 | 00:23 | מאת: נדה

התשובות שלך דר. נתנו לי אורך רוח ואכן הדימום פסק לאחר התחלת אקטיוול כ- 13 יום,השאלה שלי האם יש אמת בכך שאקטיבל גורם או מסייע להשמנה....כך דווח לי מחברות...כאשר אני טופלתי בסטרואידם קרוב לחודשיים בגלל קשיי נשימה ויש התנפחות ואולי השמנה, חוששת שהאקטיוול יוסיף לגורם ההשמנה, ושאלה נוספת, מטופלת בפוסלן פעם בשבוע בגלל צפיפות עצם נמוכה האם האקטיוול נמנה על ההורמונים שמסיעים לבניית העצם????????????

נדה שלום ותודה על שאלתך. האקטיבל מעלה את צפיפות העצם. התרופה אינה גורמת להשמנה ברובו המכריע של הנשים ואין להשוותה כלל לטיפול בסטרואידים. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי