יובש בנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/09/2005 | 16:29 | מאת: רינה ינקילביץ

אני בת 61 ולקחתי הורמונים במשך 7 שנים. הפסקתי לפני חצי שנה ואני חווה יובש בנרתיק. הומלץ לי לקחת ORTHO GYNEST כאשר קראתי את ההוראות המצורפות לתרופה, נאמר שם שיש להועץ עם רופא באם אני לוקחת תוספי סידן. אני לוקחת כל יום כדור 600 מ"ג של VITA CAL+D+MINERALS . שאלתי היא האם לקחת את התרופה שהומלצה למרות העובדה שאני צורכת תוספי סידן, ואם יש תרופות אחרות פחות בעיתיות בנושא. כמו כן התחלתי לקבל גלי חום בקצב של בערך 1 לשעתיים ביום ובערך 1 לשעה בערב מה ניתן לעשות הנושא. תודה עבור תשובתכם.

רינה שלום ותודה על שאלתך. אני מניח שאת סובלת מגלי החום ולא רק חווה אותם. ניתן לשקול טיפול הורמונלי חילופי פומי או במדבקות ועלייך להתייעץ עם רופאך המטפל. אין שום מניעה ממתן סידן יחד עם אסטרוגן מקומי לנרתיק. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי