ליויאל במקום פרמריל.

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/09/2005 | 09:51 | מאת: שלומית

שלום, אני בת 56 שנים. לפני 10 שנים עברתי כריתת רחם. מאז נטלתי פרמריל 0.625. מאחר ולאחרונה לא ניתן להשיג את הפרמריל התחלתי לקחת ליויאל.לדעתי התחלתי לסבול מגלי חום. איני בטוחה מאחר והקיץ קשה לי במיוחד ולכן שאלתי האם יש הבדל בכמות ההורמון בין שני הכדורים. ? היתכן שליויאל אינו מתאים לי ועלי לבקש החלפת הגלולה. אני לוחת את הליויאל מזה חודש וחצי. תודה מראש שלומית

שלומית שלום ותודה על שאלתך. ראשית, ניתן להשיג פרמריל בבתי המרקחת של קופות החולים. יתכן והליויאל פחות מתאים לך-אין כאן ענין של "כמות הורמונים" ומומלץ לשוב לרופא המטפל ליעוץ. רפואה שלמה דר' זלוצובר

08/09/2005 | 13:03 | מאת: שלומית

תודה על תגובתך. האם קיים מחקר על הפרמריל שאינו משולב או רק על המשולב? הבנתי מהרופא שלי שהמחקר המליץ על הפסקת השימוש בפרמריל המשולב ובעקבות זאת לא ניתן היה להשיג את הפרמריל בכלל בבתי המרקחת.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי