שאלה בנוגע להשתלת רקמת שחלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/09/2005 | 21:21 | מאת: אילנה

קראתי היום את הכתבה על השתלת שחלות בנענע-בריאות. אני בת 39+ אובחנתי כחולת סרטן צוואר הרחם והיום שנה וחצי לאחר ניתוח כריתת רחם וטיפול כימותראפיה וכן הקרנות חיצוניות ופנימיות. השחלות שלי לא מתפקדות ואני סובלת מכל תופעות גיל המעבר. לשאלתי: למה הרופאים לא מציעים באופן כללי ו/או לא הציעו לי להקפיא רקמות מהשחלות. כשנמצאים בתוך מערבולת של לחץ והיסטריה מי חושב על אפשרות כזו? וכמובן גם זה בא מתוך בורות וחוסר ידע שישנה אפשרות כזו. היום זה כבר מאוחר בשבילי, אבל הכתבה בכל זאת עוררה בי שאלות האם כיום אני יכולה בכל זאת לעבור כזו השתלה מתרומת רקמה של שחלה של אחותי או של אישה אחרת ולו בשביל התקווה והסיכוי להחזיר לי את ההורמונים שכבר אינם? מי ואיפוא עושים כאלו ניתוחים? ואם ביכלל זה אפשרי. תודה - אילנה.

אילנה שלום ותודה על שאלתך. יש לפנות למרפאות הפוריות או למכונים האונקולוגיים של בתי החולים, בחלקם הטיפול מתבצע. אני מניח שכל אונקולוג מודע היום לאפשרות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

26/09/2005 | 13:27 | מאת: שחר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי